Prova Otovent® för att utjämna undertryck i örat

Vad är SOM hos vuxna?

Sekretorisk mediaotit (även känt som otitis media with effusion) är ett vanligt medicinskt tillstånd som påverkar hörseln. Detta kan resultera i kommunikationsutmaningar och sociala svårigheter.

Vilka symtom ska jag leta efter?

När vätska samlas i mellanörat blir trumhinnan mindre känslig. Detta kan försämra hörseln och orsaka ett antal symtom som öronvärk och balansproblem.

  • Dålig hörsel
  • Ont i öronen
  • Yrsel
  • Balansproblem

Hur vanligt är undertryck i mellanörat hos vuxna?

Ungefär 1/3 av de som lider av undertryck i mellanörat är vuxna. Tillståndet uppstår när örontrumpeten fylls med vätska snarare än luft, vanligtvis på grund av en förkylning. Efter ett tag kan vätskan bli tjock och påverka din hörsel. Ett annat tillstånd där Otovent kan vara behjälpligt är vid problem med tryckutjämning vid flygning och dykning.

Hur kan Otovent®
hjälpa?

Otovent är en icke-kirurgisk autoinflationsmetod. Ballongerna som ingår i Otovent har ett kontrollerat motstånd för att öppna örontrumpeten att blåsas upp via näsan. Denna process gör att vätskan kan försvinna på ett säkert sätt.

Hur du använder Otovent®

Otovent är ett hjälpmedel som kan användas av barn och vuxna som inte kan tryckutjämna på egen hand. Varje ballong kan användas för 20 uppblåsningar.

En lätt töjning samt uppblås av ballongen innan första användning ska göras för att underlätta.

Ansluta

Fäst ballongen på nässtycket. Håll den runda delen av nässtycket stadigt mot din ena näsborre. Stäng den andra näsborren med pekfingret och se till att den är helt stängd.

Blåsa upp

Ta ett djupt andetag, stäng munnen och blås försiktigt men bestämt upp ballongen till en grapefrukts storlek (10–12 cm). När ballongen är uppblåst, svälj ett par gånger.

Upprepa

Upprepa processen med den andra näsborren. Behandlingen fungerar när du upplever ett ”klick” i örat.