Hur du använder Otovent®

Att använda Otovent är enkelt och baserat på den ursprungliga "Otoventmetoden". Följ de tre stegen nedan för att uppnå önskat resultat.

Följ dessa enkla steg

Otovent är ett hjälpmedel som kan användas av barn och vuxna som inte kan tryckutjämna på egen hand. Otovent ska alltid användas tillsammans med en vuxen. Varje ballong kan användas för 20 uppblåsningar.

En lätt töjning samt uppblås av ballongen innan första användning ska göras för att underlätta.

Ansluta

Fäst ballongen på nässtycket. Håll den runda delen av nässtycket stadigt mot din ena näsborre. Stäng den andra näsborren med pekfingret och se till att den är helt stängd.

Blåsa upp

Ta ett djupt andetag, stäng munnen och blås försiktigt men bestämt upp ballongen till en grapefrukts storlek (10–12 cm). När ballongen är uppblåst, svälj ett par gånger.

Upprepa

Upprepa processen med den andra näsborren. Behandlingen fungerar när du upplever ett ”klick” i örat.

Vanliga frågor

Hur ofta ska jag använda Otovent och hur länge?

Under den första behandlingsveckan ska Otovent användas minst tre gånger om dagen (morgon, middag och kväll) genom att blåsa upp ballongen en gång per näsborre varje gång. Från och med den andra behandlingsveckan ska Otovent användas morgon och kväll. En normal behandlingsperiod är 2-3 veckor. I samråd med läkare kan Otovent användas under en längre period för att uppnå maximal effekt.

Vem kan använda Otovent?

Otovent kan användas från 3 år och uppåt.